Cuvinte cheie: aromă intense, generos, luminos, revigorant.
Sortiment: vin alb sec
Culoare: galbenă-canar cu reflexe verzui strălucitoare
Miros: limetă, mere verzi, kiwi, pere asiatice, fructul pasiunii, piersici, nectarine, capsicum, agrișe, busuioc, tarhon și lemongras.
Gust: citrice, iarbă proaspăt cosită, pepene, smochine, toast, fagure de miere, guava.
Scurt istoric:
“Salbaticul Alb” sau “Albul Salbatic”, cum s-ar traduce mot-a-mot Sauvignon Blanc, originea strugurilor se găsește în vestul Franței, pe valea Loirei și în regiunea Bordeaux. La un moment dat în secolul XVIII soiul a fost hibridat cu Cabernet Franc dând naștere soiului Cabernet Sauvignon în Bordeaux. În pofida numelor asemănătoare Sauvignon blanc nu are nicio relație cunoscută de rudenie cu mutația Sauvignon Rosé care se cultivă în valea Loirei, în Franța.
Sauvignon blanc este un vin cu aromă intensă, amintind-o pe cea de iasomie sau de mirosul florilor de viță-de-vie. După o perioadă de păstrare, o parte din aromă este estompată și înlocuită de un buchet complex de învechire, care-i accentuează unicitatea. Gustul este fructuos, cu multă prospețime, învăluit într-o aromă-buchet care îl face plăcut și tentant. Când vinul se obține printr-o macerare peliculară, însoțit de o fermentare dirijată, vinul își intensifică culoarea și devine mai corpolent.
Recomandări:
Vinul Sauvignon Blanc merge de excepție asociat cu carnea roșie, rața, carnea de vițel, pește, pui, rață, brânzeturi din lapte de capră, verdețuri sotate.
Se recomandă ca vinul să servit rece.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.