Cuvinte cheie: textură fină și senzuală, intens, cu un buchet catifelat.
Culoare: roșu rubiniu intens, cu tonuri cărămizii/portocalii, cu trecerea anilor culoarea Merlot-ului devine cea a granatului
Miros: ieburi, mure, cireșe negre, prune, cacao, deseori cu note de vanilie, cuișoare și cedru
Gust: cărnos, catifelat, aciditate medie la vinurile tinere, iar la vinurile mature Merlot-ul oferă o textură suavă, o paletă de gusturi complexă, elegantă.
Scurt istoric:
Merlot-ul își trage originile din partea sud-estică a Franței, din zona Bordeaux. Despre Merlot se vorbește de la începutul anilor 1 700, dar apare menționat pentru prima dată într-un document istoric de ampeleografie abia un secol mai târziu.
Denumirea de Merlot vine din franceză și se traduce prin „mica mierlă” sau „tânăra mierlă” din două motive: culoarea boabelor de struguri albăstrui-negri, care amintește de penajul mierlei și motivul real…se pare că mierlele au prins gustul acestui soi de struguri și pot fi văzute deseori în plantațiile de merlot, înfructându-se cu boabele de struguri.
Recomandări:
Culinar, Merlot-ul este unul din vinurile cele mai versatile, fructat, acesta se bea ușor și merge foarte bine atât cu carnea albă, cât și cu carnea roșie, de la pui și curcat, la porc. Merge cu paste, burgeri și cu pizza. Un vin mai corpolet sau mai „copt”, poate fi asortat cu mâncăruri de vită sau miel și chiar vânat.
Temperatura ideală de servire este de 15-18 grade Celsius.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.