Cuvinte cheie: generos, vin corpolent
Sortiment: sec
Culoare: vin roșu
Miros: stafidă neagră cu iz de ardei gras verde, piper verde, arome de tutun, piele, note de vanilie
Gust: coacăze roșii și cireșe,
Referințe:
Nu se știe cu exactitate anul, dar se întâmpla prin secolul XVII, în zona Bordeaux din Franța, unde ia naștere soiul de struguri cabernet sauvignon din împletirea a doua soiuri, Cabernet Franc și Sauvignon Blanc. Vitivultorii bordolezi au mai descoperit că vinul din Cabernet Sauvignon are un nivel crescut de tanini ceea ce înseamnă că poate evolua în sticla pentru mulți ani.
Cabernet Sauvignon este soiul de vin ideal când vine vorba de îmbunătățirea calităților prin îmbătrânire. Cu trecerea timpului,aroma sa distinctă de stafidă neagră poate dezvolta un buchet cu nuanțe de cedru, violete, piele sau tabac și aroma puternică de tanin se va înmuia astfel considerabil.
Recomandări:
Merge bine cu carne roșie, fripturi sau grătar în sânge, rață, carne de vițel și brânzeturi.
Se consumă preferabil după o îmbătrânire de 5 – 10 ani.
Se recomandă a se consuma la o temperatură de 16-18 grade Celsius.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.